Renovering

 

Esbensen_Ref_DiamantenAls

Esbensen_Ref_MøllerboligenDybbølMølle

Esbensen_Ref_NørreVosborgHerregård

AKADEMIET FOR UTÆMMET KREATIVITET (AFUK) OG STREETMEKKA, KØBENHAVN

Bygherre: Københavns Ejendomme
Arkitekt: BBP Arkitekter A/S
Øvrig: Sloth Møller A/S
Areal: 7.500 m2
Projektsum: 30 mill. DKK
År: 2009

Remiserne Enghavevej 80-82 ombygges til et uddannelsessted for Akademiet For Utæmmet Kreativitet og Street Mekka. AFUK er et utraditionelt uddannelsesmiljø, hvor mennesker mødes i et eksperimenterende arbejdsfællesskab der handler om kultur-projekter, mennesker, mad, krop, kunst og formidling. Street Mekka bliver et indendørs ”udemiljø”, hvor aktiviteterne kommer til at afspejle gademiljøet såsom street basketball, Break- og street dance, musik og DJs samt street hockey. Esbensen er energirådgiver og har også ansvar for projektering af bygningsinstallationer. Hallerne indrettes bla.med fleksibelt anvendelige undervisningslokaler, produktionskøkken, café, værksteder, grupperum, kontor, administration og mødefaciliteter.

streetmekka

MUSEO DI SAN MARTINO, NAPOLI

Bygherre: Ministero per i Beni Culturali –
Det Italienske Kulturministerium
Arkitekt: Arkitektfirmaet C.F. Møller
Areal: 2.000 m2
År: 2007-2010

Certosa e Museo di San Martino er et historisk munkekloster i Napoli fra 1325, som i dag rummer et museum indeholdende bl.a. en omfattende samling af spansk- og Bourbon-æra artefakter, fantastiske lofts- og vægmalerier, mosaikker samt krybber og diverse scener fra Fødselskirken i Betlehem. San Martino-museet har en fantastisk beliggenhed i et prestigefyldt område på en høj med udsigt over Napoli, vulkanen Vesuv og Napolibugten.

Projektet tog udgangspunkt i en gennemgribende renovering og nyindretning af et middelalderområde på den nederste etage af det storslåede bygningsværk, som på daværende tidspunkt var et areal, som ikke var i anvendelse og derfor stod tomt med de oprindelige mure og hvælvinger, som danner de fysiske rammer. Opgaven var således at renovere og indrette nødvendige publikumsfaciliteter med blandt andet restaurant, café, toiletter i tilknytning til museet og samtidig komme med forslag til, hvordan museet kunne udnytte det resterende areal med henblik på nye udstillings- og anvendelsesmuligheder for fremtiden.

Projektet udsprang af en international arkitektkonkurrence, hvor et nordisk team med CFM og Dansk Energi Management & Esbensen vandt 1. præmien. Ifølge dommerbetænkningen blev konkurrencen blandt andet vundet på grund af forslagets nytænkende idéer kombineret med respekt for stedets specielle stemning og en fin minimalistisk indretning, der overlod opmærksomheden til de historiske rammer. Arkitektonisk har projektet forenklet en tidligere labyrintisk struktur i rummene på en nænsom og diskret måde, der respekterer det oprindelige kloster – og med det minimalistiske greb og en skandinavisk enkelthed i indretningen er stedets specielle stemning bevaret.

Dansk Energi Management & Esbensen har til dette projekt forestået projektering af VVS og ventilation, hvor der bl.a. er benyttet hybrid ventilation og varmepumper. Udfordringer har været at projektere ventilationsanlæg, der sikrede et godt indeklima og en bevarelse af de fredede bygningskonstruktioner. Endvidere har Dansk Energi Management & Esbensen stået for at sikre, at føringsveje for VVS og ventilation blev udført i respekt for arkitekturen i det fredede bygningsværk.

museo_san_martino

HØRNING HALLEN, “FORNY DIN HAL”

Bygherre: Hørning kommune
Arkitekt: BBP Arkitekterne A/S
Øvrig: Sloth Møller A/S
Projektsum: 25 mill DKK
År: 2006

Dansk Energi Management & Esbensen vandt sammen med BBP Arkitekter og Sloth Møller konkurrencen on metodeudvikling for nytænkning inden for renovering af danske sportshaller. I samarbejde med Center for Idræt og Arkitektur blev der udviklet en national guide til gennemførelse af nytænkning inden for renovering og udbygning af haller. Projektet ligger særlig vægt på efterisolering af klimaskærmen, effektivisering af ventilationsanlæg og integration af solceller og solfangersystem til at dække varme og el-forbruget. Metoden bliver afprøvet i tre aktuelle projekter, hvor Dansk Energi Management & Esbensen også deltager i to af disse bl.a. Hørning hallen, med fokus på renovering og udbygning af multifunktionelle aktivitetscentre inkl. sports- og kulturfaciliteter.

hoerning_hallen

HØRUP KIRKE, SØNDERBORG

Bygherre: Hørup menighedsråd
Arkitekt: Jakob Clausen, Arkitekt m.a.a
År: 2005

Projektet omfattede projektering af nyt energirigtigt varme- og belysningsanlæg i kirken. Dansk Energi Management & Esbensen forestod energirådgivning og projektering af installationer samt tilsyn.

hoerup_kirke

HOVEDBIBLIOTEK, ALBERTSLUND

Bygherre: Albertslund Kommune
Arkitekt: Henning Larsen Arkitekts
Areal: 3000 m2
Projektsum: 40 mill. DKK
År: 2004

Renoveringsprojekt med henblik på at skabe visuel komfort, optimale indeklimaforhold og minimalt energiforbrug. I projektet ydede Dansk Energi Management & Esbensen energirådgivning og forestod projektering af bygningsinstallationer. Allerede på skitsestadiet havde arkitekter og ingeniører et tæt samarbejde ved en integreret energidesignproces. Dette muliggjorde en arkitektonisk løsning, der også gav optimale forudsætninger for reduktion af energiforbruget. I projektet blev der lagt specielt fokus på optimal udnyttelse af dagslys gennem ovenlys, hvor vinduessprosser er designet til at give nødvendig solafskærmning. Byggeriet har hybrid ventilation kombineret med røgventilation, så sprinkling ikke er nødvendig. Biblioteket er et godt eksempel på, at formgivning og tekniske løsninger udgør et samlet hele idet der bl.a. er helt installations frie lofter.

albertslund_hovedbibliotek

KIRKE, LYSABILD

Bygherre: Lysabild Menighedsråd
Arkitekt: Chris Christensen, Arkitekt m.a.a.
Projektsum: 3 mill DKK
År: 2004

Nye mandskabsfaciliteter samt nyt varmeanlæg til kirken. Dansk Energi Management & Esbensen forestod projektering af bygningsinstallationer samt tilsyn. Lysabild Kirke, som hedder Skt. Michaels Kirke, er en stor og gammel kirke, som kan føres tilbage til ca. 1100 tallet. Navnet har den fået efter en helgen; men det ligger tilbage til den katolske tid. Den var i mange år valfartskirke, men blev senere afløst af Nordborg. Kirken har 500 siddepladser og er dermed blandt de 5 største landsbykirker i Danmark. Lysabild Kirke er den ældste på Als.

lysabild_kirke