Nybyggeri

Esbensen_Ref_KlubhusLystrup

Esbensen_Ref_MultiarenaAabenraa

Esbensen_Ref_StavangerForum

KLUBHUS, LYSTRUP

Bygherre: Aarhus Kommune
Arkitekt: Cebra arkitekter
Øvrig: Sloth Møller A/S
Areal: 460 m2
År: 2010

Dansk Energi Management & Esbensen har sammen med CEBRA arkitekter vundet konkurrencen om et nyt CO2-neutralt klubhus i Lystrup i Århus Kommune. Århus Kommunes visioner for klubhuset er, at det skal være et demonstrationsprojekt, hvor byggeriet kan tjene som inspiration og være retningsgivende for kommunens grønne profil med henblik på at medvirke til at opfylde Århus Kommunes målsætning om at være en CO2-neutral kommune i 2030. Klubhuset bliver opført så byggeriets CO2-footprint vil være så lille som muligt, hvor den daglige drift vil være 100 % CO2-neutral.

Klubhus_Lystrup_stort

INDKØBSPRÆMIE, NYE STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM, KØBENHAVN

Bygherre: Videnskabsministeriet og Københavns Universitet
Arkitekt: mbp-Arkitekts, DRZ arkitekter and Øvrig
År: 2010

De ti bedste forslag i idékonkurrencen om det nye Statens Naturhistoriske Museum, med beliggenhed i Botanisk have, blev præmireret. Sammen med mbp-architects, DRZ arkitekter, landskabsarkitekt Braae og Berg Arkitekter, udstillingsarkitekt Atliier Brückner (Stuttgart) modtog Dansk Energi Management & Esbensen en indkøbpris, som belønner en god idé. I alt deltog 120 danske og internationale forslag i konkurrencen. Teamets konkurrenceforslag bestod bl.a. af gangbroer som forbinder en række af museerne i området samt etablering af nye underjordiske udstillingslokaler på Observatorietoppen. Udstillingslokalerne har krævet strategier for energi, dagslys, avanceret kunstlys, indeklima, ventilation og passiv køling, hvilket Dansk Energi Management & Esbensen har stået for.

naturhistorisk_museum

RYPARKEN SKØJTEHAL, KØBENHAVN

Bygherre: Københavns kommune
Arkitekt: PLH Arkitekter A/S
Entreprenør: MTHøjgaard A/S
Øvrig: Sloth Møller A/S
Areal: 4.000 m2
Projektsum: 60 mill. DKK
År: 2009

Opførelse af energirigtig og bæredygtig skøjtehal. Skøjtehallen lever op til lavenergiklasse 2 kravene, når der ses bort fra driften af selve isanlægget. Dansk Energi Management & Esbensen yder energirådgivning og projektering af alle installationer. Skøjtehallen skal kunne rumme 2000 tilskuere og have faciliteter for ishockey, kunstskøjteløb og short track hurtigløb. Projektet lægger vægt på at minimere energiforbruget til opvarmning af brugsvand og rumopvarmning ved at udnytte den spildvarme der er ved køling af isbanen, samtidig installeres solceller på facaderne og der spares på energiforbruget ved at øge isoleringstykkelsen og udnytte lavemissionsbelægning på sikkerhedsglasset omkring isbanen. Projekteringen foregår som partnering, hvorefter sagen overgår til totalentreprise i forbindelse med opførelsen.

ryparken

VELKOMSTCENTER SAGNLANDET, LEJRE

Bygherre: Historisk Arkæologisk Forsøgscenter, Lejre
Arkitekt: Arkitema
Entreprenør: Sigma Entreprise A/S
Areal: 1.800 m2
Projektsum: 30 mill DKK
År: 2009

Opførelse af nyt velkomstcenter, personale- og skoletjenestehus med fokus på bæredygtighed. Huset indeholder blandt andet centeradministration, filmsale, velfærdsfaciliteter, personalefløje samt køkkenfaciliteter samt omklædning for skoleklasser. Dansk Energi Management & Esbensen yder energirådgivning og projektering af bygningsinstallationer. Der anvendes bla. solvarmeanlæg til opvarmning af brugsvand, og træpillefyr og jordvarme til husopvamning. Skoletjenestehuset henter sin inspiration i områdets originale landarbejderhuse med deres valmede tage og langstrakte volumener. Den nye tilbygning er lavet i respekt for landskabets kvaliteter og med udgangspunkt i områdets byggetradition.

sagnlandet_lejre

MUSIKKENS HUS, AALBORG

Bygherre: Kulturministeriet
Arkitekt: Coop Himmelb(l)au
Øvrig: Cowi
Areal: 17.500 m2
År: 2009

Kulturministeriet har valgt Dansk Energi Management & Esbensen som lejerådgiver for Nordjydsk Musikkonservatoriums ifm. deres nye domicil i Musikkens Hus. Musikkens Hus er tegnet af det internationalt kendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au fra Wien. Dansk Energi Management & Esbensens opgaver har fokus på indeklima, minimering af energiforbrug bl.a. gennem naturlig ventilation, udnyttelse af solenergi via solceller og tekniske installationer. Musikkens hus er et spektakulært byggeri og visionen er, at det skal styrke musiklivet i Nordjylland. Med sin arkitektur og mange aktiviteter vil huset være med til at skabe synergi mellem borgere, uddannelsessteder og kulturinstitutioner.

musikkenshus_aalborg

TEATER OG BIOGRAFCENTER, ALBERTSLUND

Bygherre: Albertslund Kommune
Arkitekt: Henning Larsen Arkitekts
Entreprenør: N. H. Hansen
Projektsum: 35 mill. DKK
År: 2007

Projektet gennemføres i to etapper og omfatter bl..a nybyggeri af biograf med kunstnerfoyer med omklædningsfaciliteter, renovering af eksisterende biograf, teater og tilhørende faciliteter. I projektet har der været stor fokus på energieffektivitet og forbedret indeklima. Dansk Energi Management & Esbensen har været energirådgivere og forestået projektering af el, lys, vvs og ventilation.

albertslund_teater_biografcenter