Renovering

HOTEL HERMAN K

Kunde: Dansk Ejendoms Management A/S
Periode: 2016-2018
Areal: ca. 1.825 m2

Dansk Ejendoms Management har købt DONG’s tidligere transformerstation beliggende på Bremerholm midt i København med Magasin som nabo og Christiansborg rundt om hjørnet, og som nu ombygges til et nyt 5-stjernet luksushotel med blot 31 værelser. Hotellet skal desuden indeholde lobby og barområde med 12 meter til loftet samt en ny restaurant.

Dansk Energi Management & Esbensen A/S forestår projektering af tekniske installationer samt energirenovering af bygningen som i dag fremstår i rå beton med ganske sparsom isolering. Ønsket om at lave en eksisterende meget rå betonbygning om til et 5-stjernet hotel har været særdeles spændende, men også udfordrende for de implicerede ingeniører.

En væsentlig faktor i projekteringen var, at føringsvejene for installationer nærmest var givet på forhånd og på ingen måde levede op til pladskravene for implementering af de forskellige installationstyper. Der blev endvidere stillet store krav til ventilation og køling for at opretholde et termisk indeklima, som matcher hotellets 5-stjernede standard.

Yderligere skulle der selvfølgelig tages hensyn til de mange myndighedskrav, der skal overholdes, hvilket har krævet en fokuseret indsats og dialog med myndigheder i forhold til specielt efterisolering, brandalarmering, varslingsanlæg, flugtveje og sprinkling.

Under hele byggeperioden varetages byggeledelse og arbejdsmiljøkoordinering af Dansk Energi Management & Esbensen, og vi glæder os til at se hotellet stå færdigt i 2018.

Illustration: Dansk Ejendoms Management

NYT GOURMET MADMARKED I HJERTET AF AARHUS

Kunde: Aarhus Central Foodmarket ApS
Arkitekt: Vesters Workshop (Søren Vester) og Dansk Ejendoms Management A/S
Periode: 2015-2016
Areal: 700 m2

Aarhus Central Food Market åbnede det store madmarked på Skt. Knuds Torv midt i Aarhus den 1. oktober 2016. Markedet rummer gode muligheder for at nyde mad på et højt niveau fra en lang række markedsboder.

Det centrale madmarked, der både er inden- og udendørs, er en kreativ sammenblanding af nye og erfarne kokke, der vil puste liv i det tidligere oversete område på Skt. Knuds Torv. Man kan både finde madboder, specialvarer og faste madsteder i alle afskygninger på den gastronomiske legeplads omgivet af udsigt til bylivet på det grønne torv.

Aarhus Central Food Market ligger tæt på Aarhus Banegård og Strøget og er et oplagt sted at tage en pause fra shopping.

Dansk Energi Management & Esbensen A/S har i tæt samarbejde med søsterfirmaet Dansk Ejendoms Management og Søren Vester udarbejdet den konceptuelle tilgang til interiør og eksteriør.

Foto: Aarhus Central Food Market

TOTALRENOVERING AF HISTORISK OG BEVARINGSVÆRDIG EJENDOM FOR KÄHLER DESIGN

Kunde: Kähler Design A/S
Arkitekt: Dansk Ejendoms Management A/S
Periode: 2014-2016
Areal: 1.509 m2

Dansk Energi Management & Esbensen A/S har været med til at ombygge og totalrenovere Kähler-koncernens mere end 100 år gamle hovedsæde på Kählersbakken i Næstved.

Projektet omdannede de eksisterende rammer til nyt kontor, showroom, kreative værksteder og factory store med særligt hensyn til bygningens bevaringsværdige udtryk og historie. De tekniske installationer er således tilpasset og udført nænsomt samt omhyggeligt planlagt, således at både energi og indeklima bliver tilgodeset mest muligt.

Dansk Energi Management & Esbensen A/S har i projektet haft fokus på at skabe en naturlig sammenhæng mellem kontor, factory store og showroom. Formålet er at skabe en helhedsoplevelse for Kählers kunder i sammenhæng med brandets øvrige markedføringstiltag. I byggeriet er eksisterende vægmalerier blevet genskabt og har fået nyt liv blandt andet ved hjælp af en tilpasset lyssætning.

I forbindelse med projektet har særligt indeklimaet været en væsentlig parameter for Kähler. Dette er indarbejdet både for det atmosfærisk, termiske, akustiske og visuelle indeklima. Af bygningsmæssige greb, er taget blevet udskiftet og forbedret, og alle vinduer er blevet udskiftet, men sprosser og den grønne farve bevares for at bibeholde bygningens udtryk.

I projektet har Dansk Energi Management & Esbensen A/S desuden indarbejdet en række bæredygtighedsinitiativer udtrykt med udgangspunkt i FN’s bæredygtighedsmål. En metodik for bæredygtighed, som Dansk Energi Management & Esbensen A/S benytter i samtlige projekter.

I projektet for Kählers nye hovedsæde har Dansk Energi Management & Esbensen A/S i samarbejde med søsterselskabet Dansk Ejendoms Management A/S stået for projektering af alle tekniske installationer (VVS, ventilation, belysning og øvrige el-tekniske installationer), byggeledelse og fagtilsyn.

Foto: Kähler Design A/S

NY KONCEPTRESTAURANT MED RETAIL-AFDELING

Kunde: Kähler i Tivoli ApS
Arkitekt: Dansk Ejendoms Management A/S
Øvrige samarbejdspartnere: Installationsgruppen A/S, Kærsgaard VVS ApS og HM Byg A/S
Periode: 2013-2016
Areal: 310 m2

I Tivoli i København har Dansk Energi Management & Esbensen A/S været rådgiver for Kähler i forbindelse med omdannelse af restaurant Perlen til en ny konceptrestaurant under navnet Kähler i Tivoli.

Restauranten er blevet totalrenoveret med nye installationer, udvidelse af restaurantsarealet med nye facader og et nyt produktionskøkken. I projektet har Dansk Energi Management & Esbensen A/S arbejdet tæt sammen med Tivoli for at få restaurantens ydre til at passe ind i den historiske forlystelsesparks øvrige omgivelser. Restaurantens omformning skulle understøtte Kählers brand og ønske om at tilføje branchen et innovativt løft. Som et yderligere tiltag blev restauranten indrettet således, at Kählers ikoniske porcelæn samtidig kunne sælges i en del af bygningen.

Dansk Energi Management & Esbensen A/S har forestået al teknisk rådgivning, fagtilsyn, bygge- og projektledelse i et tæt samarbejde med søsterfirmaet Dansk Ejendoms Management A/S.

Foto: Kähler Design A/S

NÆNSOM OMDANNELSE OG RENOVERING AF FLERE RESTAURANTER

Kunde: Danish Design Restaurants A/S
Arkitekt: Vesters Workshop (Søren Vester) og Dansk Ejendoms Management A/S
Øvrige samarbejdspartnere: Installationsgruppen A/S og TQI Installation A/S
Periode: 2014-2015
Areal: 1.200 m2

Dansk Energi Management & Esbensen A/S har ydet teknisk rådgivning i forbindelse med ombygning og renovering af 4 forskellige restauranter ejet af Frantz Longhi/Danish Design Restaurants A/S.

Ét af projekterne omhandlede en ombygning og renovering af Kählers Spisesalon i M.P. Bruuns Gade i Aarhus til et hyggeligt, Paris-inspireret, spisested med produktionskøkken samt en mindre ombygning af Nordisk Spisehus, hvor rammerne er med til at skabe en gastronomisk madoplevelse i topklasse og Kähler Villa Dining, hvor fokus har været på de hyggelige omgivelser. I alle tre restauranter er opgaven udført i et tæt samarbejde med den enkelte køkkenchef, således driften også er tænkt ind i udførelsen af de tekniske installationer.

I M.P. Bruuns Gade har Dansk Energi Management & Esbensen A/S ligeledes omdannet et tidligere butikslokale til en kaffe- og yoghurtbar, Frozen Sigurt.

Alle projekterne er udført i et tæt samarbejde med søsterfirmaet Dansk Ejendoms Management A/S, der ejer bygningerne.

Foto: Danish Design Restaurants A/S

175 ÅRS VIRKSOMHEDSHISTORIE OG KERAMIKDESIGN SMELTER SAMMEN

Kunde: Kähler Design A/S
Arkitekt: Dansk Ejendoms Management A/S
Periode: 2013-2015
Areal: 940 m2

I Aarhus og Oslo har Dansk Energi Management & Esbensen A/S været rådgivere i forbindelse med omdannelse af butikslokaler til nye flagshipstores, der er i tråd med Kähler Designs brand og univers.

Ombygningerne har taget udgangspunkt i lokalernes eksisterende rammer og kvaliteter for at kunne skabe den bedste løsning set ud fra et salgs- og markedsføringsperspektiv uden at gå på kompromis med indeklima og energieffektivitet af installationerne.

Projekterne i både Aarhus og Oslo er udført i et tæt samarbejde med Kähler Design og søstervirksomheden Dansk Ejendoms Management A/S.

Foto: Kähler Design A/S

POST DANMARK

Kunde: Post Danmark Ejendomme
Periode: 2011

Post Danmark har igangsat en omfattende energirenovering af deres ejede og lejede bygninger. Dansk Energi Management & Esbensens opgave er dels udarbejdelse af strategi og målsætning for energirenovering og energibesparelser i Post Danmarks mange hundrede bygninger landet over. Dels en gennemgang af en række konkrete bygninger med henblik på at identificere og projektere energibesparende tiltag. Indtil videre gælder det Postterminalen i København (110.000 m2), Postcenteret i Frederiksværk, Postcenter Købmagergade, Postcenter Nakskov, Viborg og Brøndby. Bygningerne gennemgås med henblik på at finde energibesparelser indenfor fokusområderne: belysning, vand- og varmeinstallationer/-forsyning, ventilation og klimaskærm.

Post DK logo_stort

DANFOSS, NORDBORG

Kunde: Danfoss A/S
Arkitekt: Schmidt, Hammer & Lassen
Projektsum: 200 mio. kr.
Periode: 2003-2010

Projektet omfatter hhv. renovering og nybyggeri af hovedsæde for Danfoss A/S i perioden 2003-2010. Arbejderne som er udført er facaderenovering samt tilbygning af receptionen og en ombygning af de to øverste etager som huser direktions- og bestyrelsesfaciliteterne på den 11 etager høje bygning. De to etager indeholder bl.a. mødecenter med auditorier, konferencelokaler, biograf og restaurant. Endvidere omfattet arbejderne energirenovering af de øvrige 8 etager i bygningen. Dansk Energi Management & Esbensen har været energirådgiver, forestået projektering af alle bygningsinstallationer samt haft tilsyn med udførelsen.

Danfoss_nyt_stort

DOMICIL FOR STOREBRAND, LYSAKER PARK, OSLO

Kunde: Storebrand Ejendom A/S
Arkitekt: Link Signatur and Link Landskab A/S
Øvrig: Rambøll Norge and Norconsult A/S
Areal: 55.000 m2
Periode: 2008

Projektet omfatter renovering af eksisterende kontorbyggeri til norsk energiklasse B. Dansk Energi Management & Esbensen har ydet energirådgivning. Bygningen er efterisoleret og udstyret med 3-lags lavenergivinduer. Dagslyset tilføres dybt i bygningen og kunstlyset zoneopdeles og styres kontinuerligt efter dagslysnivauet og bevægelsessensorer, så unødvendigt brug af kunstlys elimineres. En effektiv udvendig dynamisk solafskærmning bestående af lodrette transparente lameller med lav afskærmningsfaktor yder effektiv afskærmning mod overtemperaturer, så kølebehovet reduceres mest muligt. Den naturlige ventilation er brugt som supplement til den mekaniske ventilation til reduktion af energiforbruget, ikke mindst til reduktion af kølebehovet om sommeren. Lysaker Park er kåret som vinder af City Prisen 2010 i Oslo.

Storebrand_stort_business_renovation